„UNION MZ“ među 300 najuspešnijih u Srbiji

U zajedničkom izdanju Agencije za privredne registre Republike Srbije i nedeljnika „NIN“, objavljena je posebna publikacija pod nazivom „TOP 300“, u kojoj se, kao najuspešnije preduzeće sa teritorije Braničevskog okruga u 2013. godini sa razlogom našao požarevački „UNION MZ“.

Povodom štampanja ovog izdanja, glavni urednik nedeljnika „NIN“ gospodin Milan Ćulibrk istakao je da se na prvom mestu našla „ Naftna industrija Srbije“ kao najprofitabilnija kompanija u 2013. godini, sa neto profitom od 48,3 milijarde dinara, za njom je „Elektroprivreda Srbije“ sa prošlogodišnjom neto dobiti od 19,1 milijardu dinara, dok je na trećem mestu, od 300 najuspešnijih kompanija u zemlji – „Telekom Srbija“ sa 15,7 milijardi dinara.

Preduzeće koje je zauzelo 176. mesto ove značajne liste je „Union MZ“ iz Požarevca. Naime, sa ostvarenom neto dobiti od 24,7 miliona dinara u 2013. godini, ovo Preduzeće koje sa uspehom posluje bezmalo četvrt veka, jedino je sa teritorije Braničevskog okruga svrstano na listu najuspešnijih i po profitu najvećih u zemlji. Sa više od 500 zaposlenih, savremenim proizvodnim i prodajnim kapacitetima, ali i izvoznim potencijalom, Preduzeće „UNION MZ“ sada je i zvanično stalo rame uz rame sa najboljima u zemlji.

Činjenica da iza publikacije „TOP 300“ stoji najmerodavnija agencija u Srbiji i jedan od najuticajnijih listova u zemlji, sama za sebe govori o objektivnosti i egzaktnosti podataka, što u najboljem svetlu daje presek stanja privrede u prošloj godini.