„УНИОН МЗ“ међу 300 најуспешнијих у Србији

У заједничком издању Агенције за привредне регистре Републике Србије и недељника „НИН“, објављена је посебна публикација под називом „ТОП 300“, у којој се, као најуспешније предузеће са територије Браничевског округа у 2013. години са разлогом нашао пожаревачки „УНИОН МЗ“.

Поводом штампања овог издања, главни уредник недељника „НИН“ господин Милан Ћулибрк истакао је да се на првом месту нашла „ Нафтна индустрија Србије“ као најпрофитабилнија компанија у 2013. години, са нето профитом од 48,3 милијарде динара, за њом је „Електропривреда Србије“ са прошлогодишњом нето добити од 19,1 милијарду динара, док је на трећем месту, од 300 најуспешнијих компанија у земљи – „Телеком Србија“ са 15,7 милијарди динара.

Предузеће које је заузело 176. место ове значајне листе је „Унион МЗ“ из Пожаревца. Наиме, са оствареном нето добити од 24,7 милиона динара у 2013. години, ово Предузеће које са успехом послује безмало четврт века, једино је са територије Браничевског округа сврстано на листу најуспешнијих и по профиту највећих у земљи. Са више од 500 запослених, савременим производним и продајним капацитетима, али и извозним потенцијалом, Предузеће „УНИОН МЗ“ сада је и званично стало раме уз раме са најбољима у земљи.

Чињеница да иза публикације „ТОП 300“ стоји најмеродавнија агенција у Србији и један од најутицајнијих листова у земљи, сама за себе говори о објективности и егзактности података, што у најбољем светлу даје пресек стања привреде у прошлој години.