15 godina uspešnog rada reprofarme UNION MZ u Trnovču

Direktor Milenković reže rođendansku tortu

Reprofarma u Trnovču kraj Velike Plane obeležila je dvadesetpetog dana decembra 15 godina uspešnog rada  u okviru Privrednog društva „UNION MZ“ d.o.o. Tim povodom organizovan je  prigodan skup kome je uz radnike prisustvovao i direktor Zvonko Milenković. Obraćajući se zaposlenima, Milenković se najpre zahvalio svima koji su radno angažovani na uloženom trudu i zalaganju čime su postignuti izuzetni proizvodni rezulati.

– Kupovinom ove farme početkom 2017. godine, stvorili su se uslovi za trajna ulaganja u opremu, što je učinjeno u rekordnom roku. Bitno je pomenuti da su kompletne radove na rekonstrukciji i montaži opreme obavili radnici „UNION MZ“-a, što naše zadovoljstvo čini većim. Rekonstruisano je 90 procenata proizvodnog dela farme, a kao što svi znate, ni u jednom trenutku proces proizvode nije prekinut, istakao je gospodin Milenković.

Inače, na reprofarmi „UNION MZ“-a u Trnovču obavljena je kompletna zamena u 360 prasilišta, 240 odgajališta, 324 individualnih čekališta, 900 grupnih čekališta  i 200 bokseva u nazimarniku. Koliko se na farmi, ali i čitavom Preduzeću vodi briga o svakom detalju, govori podatak da je u borbi za opstanak svakog novorođenog praseta napravljen i takozvani „sanatorijum“ namenjen vitalno slabijim prasićima, u kojima im se posvećuje posebna nega.

U ime kolektive reprofarme u Trnovču, doktor veterinarskih nauka Vesna Filipović- Ilić, zahvalila je direktoru Zvonku Milenkoviću na saradnji u svakom od segmenata funkcionisanja farme,  koordinaciji u radu i izuzetnoj pažnji prema svakome od zaposlenih. Filipović -Ilić se posebno zahvalila na nabavci nove, savremene laboratorijske opreme koja omogućava mlađim kolegama veterinarima da se usavršavaju u svojoj struci sticajući na taj način nova znanja.

Ispred zaposlenih , kao uspomenu na ovaj svečani trenutak Filipović-Ilić poklonila je direktoru Milenkoviću umetničku sliku.

V.Vinkić