15 година успешног рада репрофарме УНИОН МЗ у Трновчу

Директор Миленковић реже рођенданску торту

Репрофарма у Трновчу крај Велике Плане обележила је двадесетпетог дана децембра 15 година успешног рада  у оквиру Привредног друштва „УНИОН МЗ“ д.о.о. Тим поводом организован је  пригодан скуп коме је уз раднике присуствовао и директор Звонко Миленковић. Обраћајући се запосленима, Миленковић се најпре захвалио свима који су радно ангажовани на уложеном труду и залагању чиме су постигнути изузетни производни резулати.

– Куповином ове фарме почетком 2017. године, створили су се услови за трајна улагања у опрему, што је учињено у рекордном року. Битно је поменути да су комплетне радове на реконструкцији и монтажи опреме обавили радници „УНИОН МЗ“-а, што наше задовољство чини већим. Реконструисано је 90 процената производног дела фарме, а као што сви знате, ни у једном тренутку процес производе није прекинут, истакао је господин Миленковић.

Иначе, на репрофарми „УНИОН МЗ“-а у Трновчу обављена је комплетна замена у 360 прасилишта, 240 одгајалишта, 324 индивидуалних чекалишта, 900 групних чекалишта  и 200 боксева у назимарнику. Колико се на фарми, али и читавом Предузећу води брига о сваком детаљу, говори податак да је у борби за опстанак сваког новорођеног прасета направљен и такозвани „санаторијум“ намењен витално слабијим прасићима, у којима им се посвећује посебна нега.

У име колективе репрофарме у Трновчу, доктор ветеринарских наука Весна Филиповић- Илић, захвалила је директору Звонку Миленковићу на сарадњи у сваком од сегмената функционисања фарме,  координацији у раду и изузетној пажњи према свакоме од запослених. Филиповић -Илић се посебно захвалила на набавци нове, савремене лабораторијске опреме која омогућава млађим колегама ветеринарима да се усавршавају у својој струци стицајући на тај начин нова знања.

Испред запослених , као успомену на овај свечани тренутак Филиповић-Илић поклонила је директору Миленковићу уметничку слику.

В.Винкић