Други о нама

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

06.10.2015


ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

20.08.2015

novosti

РЕЧ НАРОДА

26.05.1998


19.04.2015

Према писању „БЛИЦ“-а

УНИОН МЗ“ међу 50 најјачих породичних фирми у земљи

Дневни лист „Блиц“ штампао је у недељу 19. априла додатак под називом „БЛИЦ ДОСИЈЕ“ у коме је објављена листа 50 најјачих породичних фирми у Србији. Пријатно изненађење је да се на овој значајној листи нашло и Пожаревачко предузеће „УНИОН МЗ“. Ево, шта наводи „БЛИЦ“:

Породица МИЛЕНКОВИЋ

Звонко и син Микица Делатност: прехрамбена индустрија. Од мале породичне фирме основане 1992. године, пожаревачки „УНИОН МЗ“ је израстао у једну од најуспешнијих компанија ове регије. Раде бројне послове: од това свиња, пилића, производње меса, јаја,хлеба, сточне хране, пецива, трговине… Оснивачи су и ветеринарске службе УНИОН ВЕС у Великој Плани. Процене су да запошљавају око 520 радника, а према последњим доступним подацима, годишњи профит им је 24,7 милиона динара.

У образложењу свог додатка, „Блиц“ пише следеће: Србија деведесете године памти углавном по ратовима и лошем животу. Међутим, један број људи је управо те године препознао као време за нови почетак за њихове породице. Приче су, тако, упркос различитим афинитетима власника, ипак, сличне. Стручност су, углавном, стицали у неком од друштвених предузећа која су пропала. Имали су храброст, али и квалитетан кадар који су познавали. Неки су бизнис направили купујући фирме у којима су радили. Ипак, већина је заиста кренула од нуле. И управо су у овим годинама пред великим изазовом, јер, статистика каже да 60 одсто данашњих компанија води њихов оснивач, а 40 одсто неко од наследника оснивача. Међутим, пред свима њима, а који су, неспорно, постали признати грађани својих средина, предстоје нови изазови, јер, само пет од 15 одсто фирми које су неспорно биле успешне преживи у трећој генерацији потомака оснивача који често нису довољно мотивисани да наставе послове својих дедова.

В.Винкић


12.12.2014.

Извор: Браничево Данас


 

boom9303. 12. 2014.

Аутор: У. Урошевић Извор: Boom 93

Топ 300 српских фирми: Погледајте ко је на 176.месту

НИС је најпрофитабилнија компанија у 2013. с нето профитом од 48,3 милијарде динара, чиме се пласирала на прво место едиције 300 највећих компанија у Србији. Једина фирма у Браничевском округу која се нашла у 300 најбољих је Унион МЗ из Пожаревца.

Друго место на листи коју ју је недавно представио недељник НИН, с оствареном највећом нето добити припало је Електропривреди Србије, чија је добит лане била 19,1 милијарду динара.
Успех ЕПС-а је утолико већи будући да је у 2012.годни забележио нето губитак од 12,3 милијарде динара.
Треће место на листи коју је НИН урадио, у сарадњи с Агенцијом за привредне регистре, припало је домаћем оператеру Телеком Србија са 15, 7 милијарди динара, док је Теленор забележио добит од 11,1 милијарду динара, а ПТТ Србија 9,3 милијарди динара.
Предузеће Унион МЗ нашло се на 176.месту са забележеном нето добити од 24,7 милиона динара. Ова фирма једина је у округу заслужила да се нађе на листи „највећих“ у Србији.
Настала је као мала породична фирма пре 22 године, а данас је компанија са просечно 523 запослена радника.
Предузеће се бави товом свиња, бројлера, производњом меса и прерађевина, приплодних јаја и једнодневних пилића, хлеба и пецива, као и трговином на велико и мало робе широке потрошње.
Унион МЗ је  у 2010.години учествовао у оснивању предузећа МЗ Хомољка које се бави производњом млека и млечних производа, са уделом у висини од 80%, док са пољопривредницима – кооперантима организује и тов говеда.
Предузеће у свом поседу има и ветеринарску станицу Унион ВЕС Трновче.
Поред Србије своје производе пласира и на подручје суседних земаља.


30. 05. 2014.

Аутор: З.В. Извор: Данас

Danas 30.maj 2014.


27. 10. 2014.ekapija

Извор: eKaпија

Прерађивач меса “Унион МЗ” добио HACCP сертификат

ekapija2Пожаревачком предузећу “Унион МЗ” ових дана од стране сертификационог тела “TUV SUD Menagment Service GmbH” уручен је сертификат којим се потврђује досадашњи квалитет у области клања, расецања меса, производње меса и производа од меса у HACCP систему, навела је компанија на свом сајту.
Наиме, стручном провером квалитета пометих области којима се “Унион МЗ” бави, потврђено је да су захтеви “ТÜВ MS Standards HACCP” испуњени. Добијени сертификат наставак је оног по коме је предузеће радило у предходном периоду и важи до септембра 2017. године, наведено је на сајту.

– Добијени сертификат само је потврда да предузеће “Унион МЗ”, поштујући светске стандарде, има јасну визију и мисију пословања на чијем је првом месту крајњи потрошач – изјавио је Звонко Миленковић, директор “Унион МЗ”-а.

Предузеће “Унион МЗ” своје производе прави искључиво од меса са сопствених фарми, о чему потврђује и жиг “Производ наших фарми” који се на њима налази.
Иначе, почетком октобра у том предузећу у рад је пуштена најсавременија линија за производњу паштета и нарезака у алуминијумским посудицама, тако да се већ за који дан очекују три врсте паштета и три врсте нарезака.


03.06.2014.

Извор: Вечерње Новости


22.05.2014.

Аутор: Д. Новковић Извор: Вечерње Новости

Помоћ шаљу читавој земљи

На територији Браничевског округа не јењавају хуманитарне акције за све угрожене. У акције укључена предузећа, школе, грађани, месне заједнице, локални радио, омладинци…

ПОЖАРЕВАЦ – Директор предузећа “Унион МЗ”, Звонко Миленковић, донирао је Црвеном крсту производе од меса вредне милион динара, намењене угроженима од поплава и клизишта на подручју читаве Србије.
Хуманитарној акцији, претходних дана, придружили су се и многобројни грађани, доносећи помоћ у Црвени крст, месне заједнице, те основне и средње школе. Поред флаширане воде, хране, пелена и потрепштина за бебе, те средства за хигијену, давали су и новчане прилоге. Јер, помоћ се прикупља за евакуисане из седам поплављених села са подручја Пожаревца, али и за све угрожене у Србији.
И Радио кафе “Бум 93” организовао је акцију под називом “Хуманитарна кафа”, током које су гости овај напитак плаћали 100 динара, слањем СМС поруке на наменски рачун владе Србије…

И Омладина ЈАЗАС-а дала је свој допринос, сакупивши две тоне воде за пиће и средства за дезинфекцију, које су проследили Смедеревској Паланци. Помоћ овом граду упутио је и пожаревачки Црвени крст, који је тамо однео 2.000 литара воде, храну, одећу и обућу. ЈАЗАС је донирао и 800 литара воде Дому за децу и лица ометена у развоју “Др Никола Шуменковић” у Стамници код Петровца на Млави, док је у Пожаревцу спроведена и акција за помоћ кућним љубимцима угроженим у поплавама. Прикупљени новац и 100 килограма хране за псе и мачке биће прослеђено Ветеринарском факултету у Београду.