O nama

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPreduzeće Union MZ d.o.o. svoj razvoj započinje 1992.godine. Od male porodične firme danas Union MZ čini organizovan tim sa preko 500 radnika, brojnih različitih zanimanja, koja su neophodna za funkcionisanje složenog poslovnog sistema sa širokim dijapazonom delatnosti, među kojima su:

– tov svinja, tov brojlera, proizvodnja mesa i proizvoda od mesa, proizvodnja priplodnih jaja i jednodnevnih pilića u svojoj inkubatorskoj stanici, proizvodnja hleba i peciva, trgovina na veliko i malo robe široke potrošnje. Union MZ d.o.o. u 2010.godini učestvuje u osnivanju preduzeća MZ Homoljka doo sa udelom u visini od 80%, koje se bavi proizvodnjom mleka i mlečnih proizvoda. Union MZ u saradnji sa poljoprivrednicima – kooperantima organizuje i tov goveda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPreduzeće Union MZ d.o.o. je u 2006.godini osnovalo Veterinarsku službu Union VES d.o.o. Trnovče – Velika Plana, gde, pored ostalih zaposlenih, veterinari brinu o zdravstvenom stanju životinja i stalnom unapređenju proizvodnje i održavanju jednog od najvećih genetskih potencijala svinjarstva u Srbiji. Rezultat njihovog uspešnog rada je i titula aspolutnog šampiona u svinjarstvu osvojena u više navrata na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANeprekidnim trudom sa osloncem na modernu tehnologiju postigli smo standardizovan kvalitet, pomerili granice i postavili parametre u svinjarstvu u Srbiji, a i u drugim oblastima našeg poslovanja. Jedan od naših osnovnih postulata je konstantan , nadprosečan rast i razvoj poslovnih operacija u pravcu povećanja obima poslovanja, jer želimo biti najperspektivnije preduzeće u regiji.

Union MZ čini sve da obezbedi maksimalne uslove za nesmetan rad i razvoj profesionalnih i ličnih kapaciteta svih svojih zaposlenih. Politika ljudskih resursa je okrenuta verovanju da entuzijazam i nova znanja mladih, kao i iskustvo i stabilnost u radu starijih kolega čini kombinaciju koja garantuje poslovni uspeh. Kod svih zaposlenih cenimo posvećenost poslu, usredsređenost na rezultate i želju za razvojem i unapređenjem svakog aspekta rada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMenadžmentski tim čine direktor sa timom stručnjaka koji pokrivaju sve oblasti poslovanja preduzeća. Tim se sastoji od stručnjaka sa visokom školskom spremom i velikom praksom stečenom u dosadašnjem radu na delatnostima koje pokrivaju. Pored navedenog tima uspostavljena je saradnja sa referentnim stručnjacima za pojedine oblasti proizvodnje kao spoljnim saradnicima koji permanentno rade na novim projektima.

Imperativ da se bude najbolji u svim aspektima! Nastojimo da ovo pravilo ispunjavamo od ponašanja prema i među zaposlenima do krajnjih potrošača, kako u proizvodnim procesima tako i u plasmanu i kompletnom sistemu delatnosti. Mi u Union MZ-u aktivno radimo na zaštiti svojih potrošača i kupaca svih naših proizvoda tako što obezbeđujemo proizvodnju i promet zdravstveno bezbedne hrane sa konstantnim kvalitetom, o čemu govori ispunjeni HACCAP standardi u oblasti proizvodnje.

o-nama-5Union MZ je preduzeće koje u potpunosti prepoznaje značaj i neophodnost društveno odgovornog ponašanja i nastoji da ukupnom etikom svog poslovanja ostvari poziciju poštovanog člana društvene zajednice kojoj pripada. Društveno odgovorno ponašanje ostvaruje kroz kvalitet proizvoda i usluga koje pružamo, očuvanju životne sredine i odnose sa društvenom zajednicom. Strateški cilj je širenje poslovanja iz godine u godinu.

Misija Union MZ-a je da bude lider, kroz kontinuirano ulaganje u savremenu opremu i metode, usavršavanje zaposlenih, razvoj preduzetničkog duha na svim hijerarhijskim nivoima, socijalna odgovornost prema zajednici kojoj pripadamo, posvećenost ostvarivanju vrhunskih rezultata, kroz definisanje ključnih oblasti rezultata i standarda učinaka za svaki nivo organizacije, u o-nama-6cilju stvaranja uslova za optimalnu

Union MZ je najveća privatna firma u regionu, u samom vrhu po prihodu od prometa, firma koja nikada u svom poslovanju nije zabeležila gubitak,kao jedan od stožera srpske privrede, svojom tradicojom i prepoznatljivim kvalitetom proizvoda uspešno posluje i svoje poslovne planove usmerava na tržište cele Srbije, a i na zemlje u susedstvu. Svoj poslovni uspeh Union ne meri isključivo dostignutim poslovnim rezultatima i ciframa, što je nesumnjivo važno, već i ugledom i poštovanjem koje se kroz posao stiče kako kod zaposlenih i poslovnih partnera, tako i kod konkurencije.

Za sve ono što smo u svom bogatom privrednom delovanju učinili u minulom periodu upravo su i preduzeće i direktor Union MZ-a postali nosioci brojnih nagrada i priznanja. No, sasvim je sigurno, najveće priznanje nam dolazi od velike armije potrošača, naših visokokvalitetnih proizvoda. Upravo, svakodnevne gužve u samoposlugama MZ-a, povećanje proizvodnje iz meseca u mesec i širenje kapaciteta, te brojna zapošljavanja nam daju elan da pravimo nove planove i nastavimo u istom smeru.