Ново откупно место у Пожаревцу

Поглед са обилазнице на откупно место на Жабарској петљи
Поглед са обилазнице на откупно место на Жабарској петљи

Откупно место налази се на заобилазници око Пожаревца у зони искључења код Жабарске петље

 

Унапређујући систем пословања, пожаревачко предузеће „УНИОН МЗ“ отворило је у Пожаревцу савремно откупно место за житарице. Реч је о објекту који се налази на заобилазници око Пожаревца у зони искључења код Жабарске петље. Како смо се и сами уверили откупно место  поседује адекватан простор за складиштење као и најсавременију опрему за одређивање параметара влаге и нечистоће зрна марке „Pertern AN 5200“ са сертификатом о баждарењу,  а све у циљу заштите произвођача. Апарат за само пар секунди изврши проверу донетих житарица, о чему произвођач одмах добије одштампане анализе.

-Сличан објекат налази се у Петровцу, но, излазећи у сусрет произвођачима и њиховим потребама, поготво у јеку жетве, као што је то сада случај са сунцокретом, одлучили смо да будемо ближи произвођачима из околине Пожаревца – каже Микица Миленковић, финансијски директор „УНИОН МЗ“-а. –Одлука генералног директора предузећа је да се исплата врши на основу откупнице и да се не дозволи кашњење приликом исплате, а она је донета на основу чињенице да је и „УНИОН МЗ“ произвођач и да добро знамо колико је данас тешко да се нешто произведе те не желимо да проивођачи на било који начин буду оштећени. Уколико су у питању велике количине, можемо склопити договор са произвођачем око рокова исплате, док у случају неопходности кредитирања, иза нас у сваком тренутку стоје пословне банке.

Otkup suncokreta 2016.godine
Услови истакнути на откупном месту

Објекат је повезан у рачунарски систем  Предузећа, што је  веома битно за тржишно пословање у складу са свим законским регулативама.

 –Наглашавамо да је произвођач у обавези да приликом предаје сунцокрета или кукуруза достави потребну документацију коју чини потврда о регистроваом газдинству, број текућег рачуна газдинства и фотокопију личне карте. Све се на лицу места скенира и уз помоћ рачунарског система истог тренутка се шаље централи Предузећа, где се врши обрада података и припрема за исплату. – говори Владан Тошић магационер на овом откупном месту – Рок за исплату је до три радна дана, но, већ се дешавало да произвођач који је предао робу и не стигне до куће, новац му је „легао“ на рачун!

Цене житарица истакнуте су на откупном месту као и на званичном сајту www.unionmz.com, тако да произвођач већ од раног јутра може извршити проверу цене за тај дан, и ако му одговара, може да довезе робу на откуп.